بنابه خبر منتشره در فضای مجازی فعالین تورکمن صحرا، دست اندازی و تخریب منازل و کومه های ساکنین روستای چاپاقلی قدیم در نزدیکی بندر تورکمن شدت و نارضایتی مردم را بدنبال داشته است. متاسفانه باز هم کهنه داستان غصب سرزمین تورکمن چهره کریه خود را نشان داده و بر نقطه ای دیگر از تورکمنصحرا سایه افکنده است.
روستای چاپاقلی به عنوان یکی از بزرگترین روستای شهرستان تورکمن در سواحل خزری ترکمن صحرا واقع شده است. ممر درآمد اصلی ساکنان این روستا همانند دیگر روستاهای ساحلی تورکمنصحرا صید و صیادی می باشد. اما، چون این شغل که تنها برای تورکمن ها در سواحل خزر در هر دو رژیم شاه و ولی مطلقه، ممنوع و مستوجب کشتار، بی محابا، شکنجه و زندان می گردد، ساکنان روستای چاپاقلی نیز جهت دسترسی به این منبع اصلی ارتزاق خود تا به امروز بیشترین تلفات انسانی را در دوره هر دوی این رژیمها که نگاهی مستعمراتی به تورکمنصحرا دارند، متحمل شدهاند.
اما، فاجعه بزرگ تر و همگانی بر سر ساکنان این روستای تحت ستم و کشتار صیادان آن توسط رژیم های مرکزی ایران با بالا آمدن آب دریای خزر در سال ۱۳۷۲ که کل سواحل شمال شرقی آن را به زیر آب فرو برده بود، فرود آمد. این روستا که طی آن فاجعه طبیعی کاملا به زیر آب رفته و دیگر قابل سکونت نشده بود، ساکنین آن طی مراجعه و تقاضاهای مکرر، مسئولان رژیم را وادار کردند که زمینی را جهت اسکان جدید به آنها اختصاص بدهد. ولی، رژیم اسلامی به جای عمل به وظیفه دولتی خود در برابر شهروندان حادثه دیده، زمینی از مراتع سنتی خود این روستا در سه کیلومتری شرق آن را جهت غارت بازمانده اموال آسیب دیدگان با شروطی سنگینی به معرض فروش گذاشت. برای خرید قطعهای از این اراضی جهت ساخت خانه ای محقر بخش از روستاییان مجبور به فروش اموال و احشام باقیمانده خود از بالا آمدن آب دریا شده و بخشی دیگر نیز با گرفتن وام دولتی (۲۰۰ هزار تومان در آن تاریخ) بدون هیچ گونه تسهیلات یا کمک دولتی به زیر دیون کمرشکن رفتند. تاجایی که بعد از مدتی تعدادی از آنها با از دست دادن کسب و کار سابق خود ناتوان از بازپرداخت وام دولتی، روانه زندان های رژیم شدند!
لیکن رژیمی که با شرم و حیای انسانی و با وظایف دولتی در برابر شهروندان خود کاملا بیگانه بوده و سیاست بلعیدن تمامی ترکمن صحرا را پیشه خود ساخته است، به محض فروکش شدن آب دریا و برآمدن روستای سابق چاپاقلی از زیر آب در سال ۱۳۷۴ تمامی روستا را در حالیکه نه جزو زمین های وقفی بوده و یا مبلغی جهت خرید آن پرداخته باشند به نام اداره غارت منابع طبیعی خود سند کرد! لذا، ساکنان روستای چاپاقلی که سابقه طولانی در مقاومت برابر مظالم شاه و شیخ دارند، به این سند سازی جعلی تن در نداده و تا این اواخر مانع از غصب خانه و کاشانه خود گردیدند. در برابر این مقاومت اکنون اداره مذبور در منطقه به شیوه ای راهزنانه مبنی بر تخریب شبانه خانههای این روستا روی آورده است تا تمامی آثار مالکیت روستاییان بر روستای خود را محو و پاک سازد. تصاویر زیر گویای این شبیخون های راهزنانه حکومتی به این روستا می باشد:
اخطار به گردانندگان اداره غارت منابع طبیعی ترکمن ها در ترکمن صحرا !
مقامات وارداتی و غیربومی اداره غارت منابع طبیعی ترکمنها، شاید فراموش کرده اند که:
اولاً: به دنبال حادثه ۲۳ سپتامبر سال ۲۰۰۸ که طی آن صیاد ۱۸ ساله ای به نام “حسام الدین خدیور” توسط جانیان نیروهای حراست سپاه پاسداران کشته و همراهان وی را مجروح ساختند، چگونه جوانان جان بر لب رسیده چاپاقلی طی تظاهراتی در شهر بندرتورکمن، فرمانداری آن را به تسخیر خود درآوردند؛ و اگربه خشونتی نیز در این شورش اعتراضی متوسل شده بودند، این امر خشونتی بود جهت توقف خشونت سازمان یافته چندین ساله دولتی علیه قربانیان آن که از لحاظ حق دفاع انسانی امریست مقبول!
ثانیا، تورکمن صحرا علیرغم تلاش رژیم اسلامی، منطقهای فراموش و منزوی شده نیست که اوباشان آن در خفا و انزوا بهرگونه تبهکاری به دور از چشم مردمان دیگر نقاط ایران و جهان دست بزنند. این مسئله را کانون فرهنگی- سیاسی در همان شورش اعتراضی جوانان روستایی در حمایت از آنها بابرپایی آکسیون اعتراضی در برابر پارلمان اروپا در بروکسل با مشارکت فعالین سیاسی دیگر ملتهای تحت ستم ایران در اروپا نشان داده بود. آکسیونی که وسیعا در سطح جهانی توسط شبکه تلویزیونی RTL بلژیک و خبرنگاران آلمانی و آمریکایی متشکل در “ژورنالیستهای اینترنشنال- فتوگراف” و توسط رادیو اسرائیل انعکاس داده شد!
مضاف بر آن نماینده کانون فرهنگی- سیاسی طی ملاقاتی با معاون رئیس کمیساریای عالی اتحادیه اروپا، رسما خواستار محکومیت جنایت رژیم اسلامی در حق صیادان تورکمن و اقدام دیپلماتیک این اتحادیه جهت آزادی فوری بازداشت و تبعید شدگان در جریان این تظاهرات اعتراضی گردید. اقدامات بعدی این اتحادیه در فشار سیاسی و انتقال این خواست به نمایندگان رژیم اسلامی در این اتحادیه در آزادی این صیادان مثمرثمر واقع گردید.
بنابراین کانون فرهنگی- سیاسی خلق تورکمن به مسئولین اداره غارت منابع طبیعی تورکمنها در تورکمنصحرا اعلام می دارد که در صورت تداوم شبیخون های راهزنانه به مایملک روستاییان چاپاقلی، در انتظار آنها چیزی به جز شورش مردم جان بر لب رسیده این روستا با حمایت دیگر روستاها و شهرهای ساحلی تورکمنصحرا و اقدام بین المللی کانون فرهنگی- سیاسی در خارج از کشور نخواهد بود!
کانون فرهنگی- سیاسی خلق تورکمن
۱۳ ژوئیه ۲۰۲۰