یادداشت هیئت تحریره:
با پایان جنگ ایران و عراق و با اغاز فعالیت های اقتصادی سپاه و بویژه با جداسازی خراسان شمالی از استان خراسان تب ساخت سد در قسمت علیای رودخانه هاییکه قرنها در تورکمنصحرا جاری و به دریای خزر منتهی میگردیدند، سران سپاه را با انگیزه غارتگرانه و مقامات دولتی وحکومتی را با انگیزه های سیاسی فراگرفت. در تعقیب این سیاست غارتگرانه و ضد ملی انها تنها بر روی رودخانه های گرگان و قاره سوو و سرچشمه های انها ساخت ده سد را طراحی کردند و سدهای گلستان، بوستان، کالبوش، کبودبال، تومل (کوثر)، وشمگیر (تنها سد ساخته شده در قبل انقلاب)، ایمرا، ایمر، دستغیب و شهید چمران کلاله را به اتمام رسانیدند!
بر روی رودخانه اترک و سرچشمه های ان نیز ساخت هجده سد را طراحی کردند که نه مورد ان چون سد چری، آلاگل، شورک شیروان، سد شیرین دره، تبارک قوچان، اینچه برون، آلماگل و کرند را اجرایی کردند!
این سد سازیهای فله ایی و شتابزده بگونه ایی بود که گویا جمهوری اسلامی اب کشوری متخاصم در آنسوی مرزهای خود بنام تورکمنصحرا را بیرحمانه قطع میکرد. با این اقدام غارتگرانه و ضد ملی علیه طبیعت و انسان تورکمن اکنون دهه هاست که هیچ آبی از طریق این رودخانه ها وارد تورکمنصحرا نشده و دلتای انها خشک و به محلی برای ریزگردهای ویرانگر مبدل شده و ساحل دریا سالانه یک و نیم کیلومتر از شهر کومش تپه و دیگر روستاها و شهرهای ساحلی تورکمن دورتر میشود!
اما، تولید این همه فجایع زیست محیطی و انسانی برای سران رژیم اسلامی گویا کافی نبوده و انها اکنون به تکاپوی گسترش این فجایع به دریای خزر نیز افتاده اند و اجرای پروژه ناتمام انتقال اب خزر از زمان محمود احمدی نژاد را هم ولایتی وی حسن روحانی میخواهد علیرغم مخالفت های کارشناسان محیط زیست به سمنان شهر زادگاه خود انتقال بدهد. در صورت عملی شدن چنین طرحی فاجعه هولناک زیست محیطی دیگری در انتظار تورکمنصحرا و جنگلهای هیرکانی (گرگان) و سایر استانهای همجوار دریای خزر خواهد بود. وسعت و ژرفای این فاجعه تاحدی استکه حتی صدای نمایندگان بی خاصیت مجلس شورای اسلامی از استانهای شمالی را دراورده که با حمایت نمایندگان بعضی از استانهای جنوبی ایران در مجلس ولی مطلقه نیز روبرو شده است.
به گزارش زیر توجه شما را جلب میکنیم:
تعدادی از نمایندگان مجلس ایران که معترض به طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان بودند امروز و در جریان جلسه علنی مجلس با اعتراض به اجرایی شدن این طرح موجب ایجاد اختلال در نظم مجلس شدند.
این اتفاق زمانی افتاد که نمایندگان در حال بررسی گزارش کمیسیون آییننامه داخلی مجلس در خصوص رد طرح یک فوریتی الحاق یک تبصره به ماده ۲۰۶ آییننامه داخلی مجلس بودند.
- چگونه اجرای طرح انتقال آب دریای خزر به استان سمنان “بلامانع” اعلام شد؟
نمایندگان معترض که اکثرا مربوط به شهرها و مناطق شمال ایران میشدند با حضور در جایگاه هیات رئیسه مجلس، شروع به گفتوگو با مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس، که اداره جلسه را برعهده داشت کردند.
اندکی پس از آن تعداد دیگری از نمایندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی با عنوانهای “نه ملت به انتقال آب دریای خزر”، “استیضاح وزیر نیرو فوری”، “مردم اجازه نابودی دریای خزر را نمیدهند”، “انتقال آب دریای خزر”، “نابودی محیط زیست” و”بلای زاینده رود و ارومیه را بر دریاچه خزر تکرار نکنیم” به محل هیات رئیسه رفتند.
به گزارش رسانهها ایران، در اثر این اتفاق نظم جلسه مجلس برای مدتی از دست رفت و آقای پزشکیان به فریاد از آنها خواست که هیات رئیسه را ترک کنند.
گفته شده که برخی نمایندگان شهرهای جنوبی هم به حمایت از نمایندگان شهرهای شمالی پرداخته بودند.
نمایندگان معترض پس از ترک جایگاه هیات رئیسه همراه با پلاکاردهایشان در در صحن علنی ایستادند.
پیش از این هم نمایندگان استانهای شمالی بعد از سخنرانی حسن روحانی، رئیس جمهور درباره اینکه میخواهد آب دریای خزر را به استان سمنان انتقال دهد در مجلس اعتراض کرده بودند و برای ساعاتی جلسه را از نظم خود خارج کرده بودند.
در روزهای اخیر تصویر نامه عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران که انتقال آب از دریای خزر به سمنان را بلامانع اعلام کرده در رسانهها منتشر شده است.
هزینه این طرح ۹۲۰۰ میلیارد تومان براورد شده و قرار است سالانه ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب را از دریای خزر و استان مازندران به استان سمنان منتقل کند، برای صنایع و آب آشامیدنی شهرهای گرمسار، دامغان، شاهرود و سمنان.
مخالفان طرح میگویند اجرای این طرح برای محیط زیست دریای خزر و استان مازندران فاجعه بار است و در باره برهم خوردن اکوسیستم دریای خزر بعلت پمپاژ آب و تخلیه نمک هشدار میدهند.
اعتراض شدید “کمپین مخالفین انتقال آب خزر به کویر”
در این میان، “کمپین مخالفین انتقال آب خزر به کویر” نیز با اشاره به “بحران آلودگی شدید” این “پهنه آبی بسته” تأکید کرده است که دریاچه خزر “تحمل هیچگونه دستکاری را ندارد.”
خدیجه گلین مقدم، مدیر این کمپین در نامهای سرگشاده که متن آن امروز در شبکههای اجتماعی منتشر شده، با اشاره به موافقت رئیس سازمان محیط زیست ایران با طرح انتقال آب خزر به سمنان، اعلام کرده است که «کلانتری با این کار نشان داد که هیچگونه شناختی از محیط زیست ایران ندارد.»
مدیر “کمپین مخالفین انتقال آب خزر به کویر” همچنین “ضمن محکوم کردن این عمل شتابزده، ناشایست و غیرعلمی”، از “مدعیالعموم” خواسته است تا “از طرف مردم ایران به ویژه مردم شمال ایران، هر چه سریعتر” علیه رضا اردکانیان، وزیر نیرو و عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست کشور “اعلام جرم” کند.
این کمپین همچنین از جمله از نمایندگان مجلس، وزارت اطلاعات، سازمان بازرسی کل کشور، شبکه ملی سازمانهای مردمنهاد محیط زیست و منابع طبیعی، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری و سازمان مدیریت بحران ایران خواسته است تا “شکواییهای” را علیه وزیر نیرو و رئیس سازمان محیط زیست تنظیم کرده و آن را تسلیم قوه قضائیه ایران کنند.
اجرای طرح انتقال آب خزر به استان سمنان که در اواسط دهه ۸۰ مطرح شده بود، در سال ۱۳۹۱ در دولت دوم محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری سابق ایران، به شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران ابلاغ شد. اما انتقاد و مخالفت کارشناسان و فعالان محیط زیست باعث شد که اجرای آن متوقف شود.